bebekorguleri 107 Takipçi | 2 Takip
ead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
Diğer İçeriklerim (169)
Tüm içeriklerim
Takipçilerim (107 )

Boyunluklu, yakalı başlık, kulaklıklı , sıcacık Şapka modeli

2012-12-16 19:14:00
Boyunluklu, yakalı başlık, kulaklıklı , sıcacık Şapka modeli |  görsel 1
Boyunluklu, yakalı başlık, kulaklıklı , sıcacık Şapka modeli |  görsel 2
Boyunluklu, yakalı başlık, kulaklıklı , sıcacık Şapka modeli |  görsel 3
Boyunluklu, yakalı başlık, kulaklıklı , sıcacık Şapka modeli |  görsel 4

BU şapkayı 18 aylık yeğenim için yaptım.Malum havalar çok soğudu.Dışarı çıkarken küçük çocuklarda atkı kullanmak zor oluyor.Modelini son resimdeki kırmızı şapkadan esinlendim.Ama onun ipi kalın benimki biraz ince olunca, model  haliyle biraz değişti.

Nako auperlambs specialve superlambs special tweet yünlü ipliğini kullandım.

4 numara şişle 62 ilmek başladım, 16-17 cm çift lastik ördüm.5 numara şişe geçtim.Kenarlardaki 8 er ilmeği haraşo , ortayı düz , ters olarak yine 12-13 cm ördüm.sonra ortadan 22 ilmeği başka bir şişe geçirdim, kenarda 20 şer ilmek kaldı. ve düz ters örmeğe devam ettim.Ama bu ilmekleri örerken , sıranın bitiminde  kenar şişlerden birer ilmak aldım.Yani her iki sırada bir , kenar daki şişlerden 1 ilmek eksilmiş oluyor.(Çorap örmeği bilenler bu tekniği bilir zaten, ancak bilmeyenler için şaşırtıcı olabilir.Onun için ilmekleri mutlaka 3 şişe bölün.)Kenardaki haraşolara gelince , ben de haraşo örerek aynen devam ettim.Yandaki ilmekler tükenince ilmeklerimi kapattım.

Boğazı sıkı olmasın diye yine 22 ilmekle 16 sıra haraşo dan bir parça ördüm ve boğazın açık kalan 2 tarafına diktim.Bir kenarına da evdeki düğmelerden diktim.

Orijinal modele gelince , onun boyun kısmı misinalı şile örülmüş, ön ortadan 6 ilmek kapatılmış ve kenarlardan baş kısmına görülen modelle devam edilmiş ve de başın orta kısmında bitirilip dikilmiş. 

Bebekler için başlık modeli, kulaklıklı şapkalar

0
0
0